Superfoods

Superfoods: Marketing term, fabel of toekomst?

“Superfoods”… het klinkt op het eerste gehoor misschien een beetje vreemd, maar in feite dekt de term ‘superfood’ precies de lading. Superfood is voeding van uitzonderlijk hoge kwaliteit en heeft daardoor een zeer heilzaam effect op onze schoonheid, gezondheid en algemeen welbevinden. Voorbeelden van superfoods zijn er te over: Acai, rauwe olijven, hennepzaad, maca, aloë vera , rode bieten, maar ook zeegroenten (kelp), Reishi paddenstoelen en zelfs rauwe cacao. Afwisseling genoeg dus, en daarmee bieden superfoods voor ieder wat wils.

Ook al zijn er tal van superfoods te vinden, bepaalde eigenschappen hebben al deze superfoods met elkaar gemeen. Zo is ieder ‘superfood’ afzonderlijk een voedingsmiddel dat op meerdere fronten heilzaam is: versterking van het immuunsysteem, een jongere uitstraling van de huid, bescherming tegen kanker en vrije radicalen, goed voor hart en bloedvaten… Superfoods hebben voordelen te over en zijn een must voor iedereen die zijn of haar gezondheid hoog in het vaandel heeft staan.

Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die heel veel verschillende voedingsstoffen bevatten en in grote hoeveelheden. Ze bevatten wel vijftien tot honderden keren meer van een voedingsstof dan de ons bekende voedingsmiddelen. Je hebt er dus minder van nodig om toch veel binnen te krijgen.

Superfoods groeien op plaatsen waar de grond nog niet intensief is bewerkt en de lucht minder verontreinigd is. Vaak groeien ze in het wild, en worden ze geteeld dan is dat zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Superfoods is een term die de marketing gebruikt om veelal exotische voedingsmiddelen aan te prijzen. Maar ook in onze eigen achtertuin kunnen we superfoods vinden zoals de boerenkool, bessen en allerlei kruiden.Superfoods zijn dus niet nieuw, vaak zijn ze al duizenden jaren oud. Ze worden zeer gewaardeerd en veel gebruikt in de culturen waar ze van oorsprong vandaan komen.

Superfoods kunnen:

* extreem rijk aan vitamines zijn (bijvoorbeeld camucamupoeder)

* zeer mineraalrijk zijn (bijvoorbeeld Incabessen)

* een reinigende werking hebben (bijvoorbeeld eetbare kleien, spirulina, chlorella)

* langdurig energie geven (bijvoorbeeld cacao, guarana)

* een balancerend effect hebben op de hormoonhuishouding (bv. Maca)

* rijk zijn aan goede bacteriën (bijvoorbeeld kefir, kombucha, zuurkool)

De Superfood Expert Coach adviseert, begeleidt en geeft antwoord op de volgende vragen:

* Welk superfood is het beste voor mij op dit moment?

* Welk superfood kan ik beter niet nemen op dit moment?

* Welke superfoods geven me energie?

* Welke superfoods ondersteunen of verbeteren mijn immuunsysteem?

* Kan ik afslanken met superfoods?

* Hoe gebruik ik superfoods?

* ........

Wil jij een voedingsadvies gebaseerd op de inzet van superfoods?

Neem dan contact op voor een afspraak.


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie of een afspraak neem dan contact met mij op.

Neem contact op